Kost og ernæring

Kost og ernæring

Mød Anne

Anne-Profilbilled Uddannelse:
Bachelor og Kandidat i Idræt – Aarhus Universitet

Med en personlig og faglig vision om, at øge den enkeltes sundhed og skabe overskud i hverdagen – det at leve sundt skal være sjovt og ses som en vedligeholdelse af kroppen, der er vigtig for et langt og godt liv.

Anne skaber møder i øjenhøjde, møder der motiverer, møder der bevæger – hvor det enkelte menneskes udfordringer og behov er i centrum – alt sammen med et solidt fagligt og erfaringsmæssigt afsæt.

Med flere års erfaring inden for rådgivning i træning og ernæring lægger Anne vægt på, at ønsket om at leve det sunde liv ikke kan stå alene. Der kræves konkrete og håndgribelige værktøjer for at opretholde en høj motivation. Simple leveregler, hvor sund og velsmagende kost integreres som en naturlig og vedvarende del af hverdagen – det giver vi dig og dine medarbejderne.

    Professionsprofil:

  • Foredrag: Ernæring, Løb, Funktionel træning
  • Forskning i protein i forhold til restitution og vægttab – Aarhus Universitet
  • Udvikling af sundhedsfremmende og – forebyggende tiltag for virksomheder og uddannelsesinstitutioner
  • Personlig træner og instruktør

En sund og aktiv hverdag skaber en sund balance for det enkelte menneske og mere sunde, glade, og effektive medarbejdere.

‘Klichéen’

‘Man bliver hvad man spiser’ siger man. Og det er heller ikke løgn! Vores kost ligger fundamenten for vores fysiske og psykiske formåen. Muskler, hud, organer, hjerne, bla., er alt sammen afhængig af vores kost. Og jo bedre næring vi giver vores krop igennem vores kost, jo bedre arbejdsforhold har den til at bygge og reparere cellerne i kroppen. Vi skal derfor give kroppen de bedste vilkår for, at den kan arbejde sig til det bedst mulige helbred.

Får kroppen ikke de rigtige byggesten kan det på sigt få konsekvenser for vores fysiske og psykiske tilstand. Vi bliver dovne, mangler energi, og kan få hovedpine. I værre tilfælde kan det give blodpropper, diabetes, og hjerte- kar sygdomme.

Generelt er en varieret kost nok til, at vi får det vi skal have af vores forskellige byggesten. Der er dog ting, der er bedre end andet. Gå derfor efter grøntsager, frugt, fuldkorn, magre mejeriprodukter, magert pålæg, samt fisk, så er man godt på vej mod en sundere krop.

Hovedforedrag

Praktiske forhold

Varighed: 2 timer
Pris: 4000 kr.

Indhold

At leve en sund livsstil er fundamentet for et liv med masser af energi og overskud.

En sund og varieret kost danner grundstenen for, at kroppen får de essentielle næringsstoffer og den rette energi som giver de optimale vilkår for et godt helbred. En sund kost der ikke kan stå alene, men skal prioriteres og forankres som en naturlig del af hverdagen.

Medierne bombardere os dagligt med retningslinjer for, hvad sund mad er? Mens tendenserne for, hvad der er sundt konstant ændres og det man troede var sundt at spise igår er ikke sundt den næste dag. Forvirret? – det er vidst kun forståeligt. Sund mad er mange ting og heldigvis ikke kun selleri og havtorn. Sund mad er en varieret kost som skal give dig den rette næring og energi til hele dagen.

Gennem foredraget introduceres du til kroppens primære energikilder og byggesten; Kulhydrat, protein og fedt. Der skabes en forståelse for følgende:

  • Hvorfor skal vi indtage disse næringsstoffer?
  • I hvilke fødevare vi finder dem?
  • Hvilken funktion de har i kroppen?

Gennem det to timers lange foredrag får du værktøjskassen fyldt op med råd og vejledning til, hvordan du i din hverdag nemt kan lave ændringer, der skruer op for sundheden i din kost. At spise sundt skal være sjovt og smage godt. Der lægges vægt på, at medarbejderne får håndgribelige værktøjer og simple leveregler til, hvordan motivationen opretholdes for at leve en sund livsstil. Det er ikke muligt at sætte fødevarer i bås, og betegne fødevarer udelukkende som sunde eller usunde. Istedet handler det om, at finde balancen i en varieret kost, hvor der er plads til at nyde et stykke kage uden at have dårlig samvittighed. Der skal laves små ændringer, der giver mening for den enkelte og er realistiske at holde på den lange bane. Ændringer der skal være med til at opretholde motivationen og skabe vedvarende ændringer.

Frugtordningen er et godt initiativ, men kan ikke stå alene. Sundhed på arbejdspladsen tager udgangspunkt i den enkelte medarbejder, der skal motiveres og kunne se fordelene i at vælge sundhed.

Gør den sunde kost til et fællesprojekt, der prioriteres på Jeres arbejdsplads – få sundere og gladere medarbejdere med større overskud.

At spise sundt skal være nemt og smage godt.